Hva kan man gjøre i Rødøy kommune?

Rødøy har en vakker natur, og naturen er noe av det som lokker folk til kommunen. Det ligger flere sagnfjell i området. De mest kjente av disse er Hestmannen og Rødøyløva. Hestmannøy er delt mellom Lurøy og Rødøy kommune, og toppen på fjellet er 571 m.o.h. Rødøyløva er et kjent landemerke. Dette fjellet ligner på en liggende løve, og er av rødlig serpentin. Det finnet flere stier opp til toppen.

Polarsirkelen

Polarsirkelen markerer den sørlige grensen for mørketid og midnattssol. Polarsirkelsenteret ligger på Saltfjellet, og dette er et populært turiststed både for norske og utenlandske turister.

Svartisen

Svartisen Nasjonalpark ligger delvis innenfor Rødøy kommune. Dette er den nest største isbreen i Norge, og breen er et yndet og lett tilgjengelig turistmål. Det høyeste punktet på breen er Snøtinden, på 1594 m.o.h. Rundt 25 000 turister besøker breen hvert år. Breen er lett tilgjengelig fordi den ligger så lavt over havet. Les mer om Svartisen i vårt innlegg «Svartisen Nasjonalpark».

Den 130 år gamle Rødøy kirke

Rødøy Kirke er en åttekantet kirke, som er en av de største kirkene i Nordland. Kirken har plass til 700 personer. Andre severdigheter inkluderer Selsøyvik gamle handelssted fra 1700-tallet og Myken fyr på Jutøya, der det også er mulig å overnatte.