Middelhavets perler

Kykladene er navnet på en gresk øygruppe i Egeerhavet. Øyene har alle sine egne unike severdigheter og kulturelle personlighetstrekk. Ofte går en ferie i dette området også ut på øyhopping, en populær måte å få med seg alle disse distinkte forskjellene.

Sør for Sicilia, halvveis over til Tunisia, ligger en liten øygruppe kalt Malta. Hovedsaklig de to største øyene Malta og Gozo. Sistnevnte har funnet sin nisje i eventyrturisme, med ATV- og bilreiser innover øya, og korte båtturer. Malta har blitt en populær destinasjon for både eldre kulturturister og unge, feststemte turister, som beveger seg gjennom den særegne bystrukturen på vidt forskjellige måter.

En annen perle av en øy, finner vi i den spanske øya Ibiza. Den er nok mest kjent som Europas klubbøy – hjemmet til noen av de mest kjente europeiske DJ-ene, som fra begynnelsen av juni til slutten av oktober spiller hovedsaklig house og trance for de rundt 6 millioner turistene hvert år. Det er mulig å dra til Ibiza kun for arkitekturen og strendene, men da er det i så fall anbefale å dra før juni.