Populære reisemål i Europa

Europeiske reisemål fokuserer ofte på kultur og historie for å gjøre opp for at de kanskje ikke alltid er de varmeste eller mest solrike destinasjonene. Men Middelhavsregionen er mer enn varm nok om sommeren, pluss noen måneder på hver side av sesongen, til å kunne kombinere kulturberikelse med soling.

De mest populære reisemålene i Europa er faktisk så synonyme med solturisme at man noen ganger kan glemme hvor kulturelt viktige de har vært i tusenvis av år.

Marseille kan skilte med hulemalerier fra steinalderen og kultur fra alle epokene siden, i tillegg til strendene forbundet med den franske rivieraen. Malaga, som de fleste vet ligger på Spanias solkyst, Costa del Sol – hjem til tusenvis av norske emigranter som helst vil at området fornorsker seg litt – er en av verdens eldste byer, med den tilhørende kulturrikdommen man kan forvente. Og Valletta på Malta har ikke bare de typiske turistattraksjonene man forventer seg fra en populær destinasjon i vekst, som fine restauranter, klubber og kasinoer – det finnes også et rikt utvalg av kirker og andre bygninger, som representerer et ufattelig spenn av tid.